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Introductory note

The objective of this Frequency Band Plan is to implement a staged clearance of most fixed services from the 1980–2010 frequency band and the 2170–2200 frequency band, to allow the entry of mobile-satellite services.

1
Name of Frequency Band Plan



This Frequency Band Plan is the Mobile-Satellite Service (2 GHz) Frequency Band Plan 2002.

2
Commencement



This Frequency Band Plan commences on gazettal.

3
Definitions


(1)
In this Frequency Band Plan:

Act means the Radiocommunications Act 1992.

fixed service has the same meaning as in the spectrum plan.

mobile-satellite service has the same meaning as in the spectrum plan.

spectrum plan means the Australian Radiofrequency Spectrum Plan made by the Australian Communications Authority under section 30 of the Act, as in force from time to time.

Note   For the meaning of other expressions used in this Frequency Band Plan, see the Act, the Radiocommunications Regulations 1993 and the Radiocommunications (Interpretation) Determination 2000.


(2)
In this Frequency Band Plan, the range of numbers that identifies a frequency band is taken to include the higher, but not the lower, number.

Example

The 1980–2010 MHz frequency band is made up of radio frequencies that exceed 1980 MHz but do not exceed 2010 MHz.

4
Purpose of this Frequency Band Plan



This Frequency Band Plan provides for the purposes for which the following frequency bands may be used:


(a)
1980–2010 MHz; 


(b)
2170–2200 MHz.

5
Purposes for which the 1980–2010 MHz frequency band may be used — fixed services


(1)
A person must not operate a fixed service in the 1980–2010 MHz frequency band during the period beginning at the commencement of this Frequency Band Plan and ending on 31 December 2002 unless, at the commencement of this Frequency Band Plan, the person held a licence authorising the person to operate the fixed service in the frequency band.


(2)
A person must not operate a fixed service in the 1980–2010 MHz frequency band during the period beginning on 1 January 2003 and ending on 31 July 2004 unless, at the commencement of this Frequency Band Plan, the person held a licence authorising the person to operate the fixed service in the frequency band, and:


(a)
the service is operated:


(i)
with a centre frequency of 1980 MHz; and


(ii)
with a bandwidth of 29 MHz or less; and


(iii)
so that 99.5% of the transmitted power of the service is emitted below the frequency 1994.5 MHz; or


(b)
the service is operated:


(i)
with a centre frequency of 2023.5 MHz; and


(ii)
with a bandwidth of 29 MHz or less; and


(iii)
so that 99.5% of the transmitted power of the service is emitted above the frequency 2009 MHz; or


(c)
the service is operated:


(i)
with a centre frequency of 2009 MHz or higher; and


(ii)
with a bandwidth of 18 MHz or less; and


(iii)
so that 99.5% of the transmitted power of the service is emitted above the frequency 2000 MHz.


(3)
A person must not operate a fixed service in the 1980–2010 MHz frequency band after 31 July 2004, unless, at the commencement of this Frequency Band Plan, the person held a licence authorising the person to operate the fixed service in the frequency band, and:


(a)
the service is operated:


(i)
with a centre frequency of 1980 MHz; and


(ii)
with a bandwidth of 29 MHz or less; and


(iii)
so that 99.5% of the transmitted power of the service is emitted below the frequency 1994.5 MHz; or


(b)
the service is operated:


(i)
with a centre frequency of 2023.5 MHz; and


(ii)
with a bandwidth of 29 MHz or less; and


(iii)
so that 99.5% of the transmitted power of the service is emitted above the frequency 2009 MHz.

6
Purposes for which the 1980–2010 MHz frequency band may be used — mobile-satellite services (Earth to space)


(1)
The 1980–2010 MHz frequency band may be used for mobile-satellite services (Earth to space).


(2)
The 1994.5–2000 MHz frequency band may only be used for mobile-satellite services (Earth to space) from 1 January 2003.


(3)
The 1994.5–2009 MHz frequency band may only be used for mobile-satellite services (Earth to space) from 1 August 2004.

7
Purposes for which the 2170–2200 MHz frequency band may be used — fixed services


(1)
A person must not operate a fixed service in the 2170–2200 MHz frequency band during the period beginning at the commencement of this Frequency Band Plan and ending on 31 December 2002 unless, at the commencement of this Frequency Band Plan, the person held a licence authorising the person to operate the fixed service in the frequency band.


(2)
A person must not operate a fixed service in the 2170–2200 MHz frequency band during the period beginning on 1 January 2003 and ending on 31 July 2004 unless, at the commencement of this Frequency Band Plan, the person held a licence authorising the person to operate the fixed service in the frequency band, and:


(a)
the service is operated:


(i)
with a centre frequency of 2164 MHz; and


(ii)
with a bandwidth of 29 MHz or less; and


(iii)
so that 99.5% of the transmitted power of the service is emitted below the frequency 2178.5 MHz; or


(b)
the service is operated:


(i)
with a centre frequency of 2207.5 MHz; and


(ii)
with a bandwidth of 29 MHz or less; and


(iii)
so that 99.5% of the transmitted power of the service is emitted above the frequency 2193 MHz; or


(c)
the service is operated:


(i)
with a centre frequency of 2193 MHz or higher; and


(ii)
with a bandwidth of 18 MHz or less; and


(iii)
so that 99.5% of the transmitted power of the service is emitted above the frequency 2184 MHz.


(3)
A person must not operate a fixed service in the 2170–2200 MHz frequency band after 31 July 2004, unless, at the commencement of this Frequency Band Plan, the person held a licence authorising the person to operate the fixed service in the frequency band, and:


(a)
the service is operated:


(i)
with a centre frequency of 2164 MHz; and


(ii)
with a bandwidth of 29 MHz or less; and


(iii)
so that 99.5% of the transmitted power of the service is emitted below the frequency 2178.5 MHz; or


(b)
the service is operated:


(i)
with a centre frequency of 2207.5 MHz; and


(ii)
with a bandwidth of 29 MHz or less; and


(iii)
so that 99.5% of the transmitted power of the service is emitted above the frequency 2193 MHz.

8
Purposes for which the 2170–2200 MHz frequency band may be used — mobile-satellite services (space to Earth)


(1)
The 2170–2200 MHz frequency band may be used for mobile-satellite services (space to Earth).


(2)
The 2178.5–2184 MHz frequency band may only be used for mobile-satellite services (space to Earth) from 1 January 2003.


(3)
The 2178.5–2193 MHz frequency band may only be used for mobile-satellite services (space to Earth) from 1 August 2004.
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